Juoksukoulu infoa

SEUROISSA TAPAHTUVA URHEILUKOULU / JUOKSUKOULUTOIMINTA

Niin kuin urheilussa yleensäkin kaiken toiminnan perustana on seuroissa tapahtuva toiminta. Tavoitteena seuroissa tulisi olla monipuolista liikuntaa tarjoava 3-4 kertaa viikossa innokkaiden vetäjien johdolla kokoontuva urheilukoulu jossa juoksukoulu toimisi yhtenä osana kokonaisuutta. Juoksukoulu harjoitus voisi olla esim. viikon toinen ja/tai kolmas harjoituskertana. Ilman säännöllistä ja monipuolista harjoitustoimintaa ei nuorille luoda riittäviä edellytyksiä myöhempää tuloksentekoa varten.

Tavoitteena tulee olla löytää jokaiseen seuraan juoksukouluvastaava tai parivaljakko. Myöskin yhteistyö mm. koulun ja muiden lajien kanssa toisi toimintaan entistä enemmän nuoria mukaan. Ainakin hiihdon ja suunnistuksen kanssa urheilukoulutoiminta kannattaisi jollakin tavoin yhdistää. Samalla nuorille pystyttäisiin tarjoamaan useampia kestävyyspainotteisia harjoituksia joka olisi tärkeää ainakin kestävyysjuoksun kannalta. Kestävyysjuoksun kehittämisryhmä ja piirin nuorisovaliokunta ovat valmiit auttamaan urheilu-ja juoksukoulun perustamisessa. Yhteydenotot piirin juoksukouluvastaavaan.

KILPAILUTOIMINTA

Piirikisa on uudistunut. Osakilpailut ovat jatkossa seuraavat: hallitonnit, sisu-/pm-maantiejuoksut, pm-maastot, juoksukoulun pikamatkat, juoksukoulun estejuoksut, ratatonnit, pitkät ratamatkat sekä Kuortaneen Maastofinaali.

Edelleen kilpaillaan sekä henkilökohtaisissa että seurojen välisissä kilpailuissa. Henkilökohtaisissa kilpailuissa sarjat ovat T/P 9-19 v. Seurojen välisessä kilpailussa kaikki seurat kilpailevat samassa sarjassa.

Piiritasolla vuosi huipentuu joulun alla pidettävään viikonloppuleiriin, jolloin harjoitellaan hyvässä seurassa ja jaetaan piirikisan palkinnot.

HENKILÖKOHTAISEN KILPAILUN PISTELASKU

Pisteet jaetaan sijoitusten perusteella. Osakilpailun voittaja saa 20 pistettä, toinen 18, kolmas 16, seuraavat 14, 12, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 2, 1, 1… jne siten, että kaikki saavat vähintään yhden pisteen.

Maastofinaali on kauden huipentuma ja siellä em. pisteet kerrotaan 1,5:llä. Kunkin urheilijan yhteispisteisiin lasketaan yhteen hänen neljän parhaan osakilpailun pisteet.

Lopputuloksiin lasketaan urheilijan neljän parhaan osakilpailun pisteet.

Kauden päätteeksi palkitaan 6 parasta / sarja.

SEUROJEN VÄLISEN KILPAILUN PISTELASKU

Seurojen väliseen kilpailuun lasketaan pisteitä jokaisesta osakilpailusta. Henkilökohtaisista osakilpailuista saa seura 2 pistettä jokaisesta loppuun juosseesta juoksijasta paitsi Maastofinaalissa 3 pistettä.

Sisulisä- ja pm-viesteistä 600 ja 800 viesteistä saa voittajaseura 20 pistettä, toinen 18, kolmas 16, seuraavat 14, 12, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 5, 5, … jne siten, että kaikki seurat saavat vähintään viisi pistettä/loppuun juossut joukkue.

Maastofinaalista lauantain maastoviesti on mukana siten, että tuloksista poimitaan eteläpohjalaiset seurat ja ne pisteytetään siten, että paras seura saa 100 pistettä, toinen 95, seuraavat 90, 85, 80, 75, 70, 65, 60, 55, 50, 45, 40, 35, 30, 25, 20, 15, 10, 5, 5, niin että jokainen loppuun juossut joukkue tuo seuralleen vähintään 5 pistettä.

Jotta seuralle voidaan laskea maastoviestin pisteitä on sen osallistuttava seurojen väliseen sarjaan. Vapaasti kerättävien joukkueiden sarjasta ei pisteitä lasketa. Sunnuntai ei tuo pisteitä seurojenväliseen kilpailuun.